Okategoriserade

Svenskarnas kreditkortsskulder

Allt fler svenskar sitter fast i dyra kreditkortsskulder, vilket kan bli ett problem om ekonomin är tight. Här kommer lite tips på hur man kan ta sig ur skulderna och konsumera på ett bättre sätt.

Att konsumera ansvarsfull

Det är förstås upp till var och en hur mycket och vad man vill konsumera. I Sverige är det svensk handel som årligen kommer ut med prognoser hur mycket svenskarna spenderar. Siffrorna pekar stadigt uppåt, men det verkar också siffrorna på de som hamnar i skuldfällor att göra. Som konsument går det alltid att utveckla sig. Det kan ju vara så att man konsumerar helt fel saker. Många mår bra av att köpa nya inredningsdetaljer till hemmet, häftiga saker som man bara hittar på exempelvis https://helio.se/, och därmed skapar ett extra intressant hem. Att konsumera saker som faktiskt gör att man lyfter sin omgivning till en ny nivå, kan tvärtom öka livsglädjen och standarden. Man bör dock konsumera med vad man har råd med, och hellre satsa på det man verkligen vill ha, istället för att spendera många småsummor på exempelvis en latte varje gång man går till metron. Det är ofta den många småsummorna som är boven, då månadslönen inte räcker till.

Att betala av sina kreditkort

Man kan börja med att se till att göra en kartläggning över sina skulder och utgifter. Antingen betar man av skulderna på det sättet, att de dyraste avbetalas först. De dyraste lånen är de som har högst ränta och andra avgifter. Andra föredrar att betala av de minsta först, för att känna att man kommer någon vart. Det är många gånger tröstlöst att betala av ett större lån, men man måste börja någonstans. Genom att minska sina utgifter och ta ett extra jobb, kan man förmodligen tredubbla betalningstakten och snart vara skuldfri.

Svenskarnas konsumtionsvanor

allt fler svenskar köper sina prylar på kredit, vilket kan vara smidigt ibland. Tyvärr har enligt SVD antalet ärenden hos kronofogden de senaste 12 månaderna ökat med 10 %. Ofta är det människor som hamnar i den klassiska skuldfällan. Man konsumerar helt enkelt för pengar man inte har. Desto fortare man inser vart man är, desto fortare går det dock att komma tillbaka till en mer sund nivå i sitt shoppande.

leto