Okategoriserade

Satsa på aktiebolag – för både din och företagets framtid

Just nu lever vi både ekonomiskt och politiskt i oroliga tider. Det är många företagare som lider av coronapandemin och försöker rädda sitt företag bäst de kan. Och sin egen ekonomi.

Rätt företag: enskild firma eller aktiebolag

Det är många företag som har problem just nu på grund av coronakrisen, samtidigt finns det firmor som går bättre än förut. Många företagare har en svår tid just nu, men det gäller också många anställda. Trots kris kan det vara läge att satsa på företaget just nu. Det viktiga är att du gör det på rätt sätt och beskyddar både din privatekonomi och företagets ekonomi. Enligt SCB finns det i Sverige över 1,2 miljoner företag, varav 49 procent är enskilda firmor och 39 procent drivs som aktiebolag. För många företagare är det klokast att ha enskild firma. Om du driver ett företag på fritiden eller inte har så mycket i lån, så är det klokast att ha enskild firma. Men det är många företagare som har enskild firma för att a) de alltid har haft det; b) föräldrarna hade det; c) alla andra har det.

Enskild firma är en mycket bra företagsform, om du verkligen tänkt igenom det. Det finns dock nackdelar: du och firman delar juridisk person och ekonomi. Det bästa sättet att skydda både dig själv och din firma kan helt enkelt vara att ombilda den till ett aktiebolag. Arbeta lika hårt, älska din bransch, men skydda din och familjens ekonomi. Det lättaste sättet är genom att köpa ett färdigt aktiebolag hos Bolagsspecialisten.

När du väl har ditt aktiebolag är det viktigt att du inte bara får igång firman, utan också planerar för att klara nästa kris. Det stora problemet för många företag är att det inte finns en buffert. Med ett aktiebolag och en buffert kommer du klara nästa pandemi eller lågkonjunktur bättre.

leto